Za njihov transport do Zagreba angažirao ovlaštenog prijevoznika, a onda ih čuvao u ugostiteljskom objektu

Muškarac (25) namjeravao preprodati 24 ukradena medicinska respiratora čija je ukupna vrijednost 350.000 eura

Objavljeno: 08.05.2021. Metropolitan

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg se sumnjiči da je od 8. ožujka do 2.travnja ove godine preko trgovačkog društva iz Republike Kosovo za trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu, u kojem je on odgovorna osoba i direktor, nabavio 24 medicinska respiratora proizvođača iz Kraljevine Švedske u ukupnoj vrijednosti od 350.000 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja putem međunarodne suradnje potvrđeno je da su respiratori otuđeni 15. veljače ove godine tijekom njihovog transporta kroz Švedsku.

Sumnja se da je 25-godišnjak, medicinske respiratore nabavio s namjerom njihove daljnje preprodaje u treće zemlje. Budući da se ovakva medicinska oprema nabavlja po točno propisanom protokolu uz uključivanje institucija koje to prate i evidentiraju, upućuje na to da je osumnjičeni muškarac, znao ili morao znati da su respiratori pribavljeni kaznenim djelom te zbog toga postoji sumnja u počinjenje kaznenog djela s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi.

Muškarac je za dopremu respiratora u Zagreb angažirao ovlaštenog prijevoznika, a nakon što su dopremljeni, čuvao ih je u ugostiteljskom objektu na području Zagreba.

Respiratori su oduzeti uz Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, dok je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba