Maskiran ulazio u trgovine i prijetio zaposlenicima nožem

Mladić(19) počinio osam razbojništva na području zagrebačke Dubrave, pri čemu je otuđio oko 21.000 kuna

Objavljeno: 20.05.2021. Metropolitan

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom za kojeg postoji sumnja da je počinio osam kaznenih djela “Razbojništvo“.

 Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni od 30. srpnja do 1. rujna prošle godine, uglavnom u popodnevnim satima, dolazio u trgovine i jednom u benzinsku postaju na području Dubrave, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

 Postoji sumnja da je osumnjičeni, po ulasku u objekte najčešće prebacio kapuljaču preko glave te uz masku na licu, sunčane naočale i šilt kapu, ciljano želio sakriti svoj identitet, a zatim prilazio zaposlenicima i prijetio im nožem što je kod njih izazivalo strah i bojazan za vlastiti život zbog čega bi mu naposljetku traženi novac predali. Novac koji je otuđio, osumnjičeni je naknadno potrošio, nevjerojatnije za osobne potrebe. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 21.000 kuna.

 Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 18. svibnja, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga doma i drugih prostora na području Sesveta koje osumnjičeni koristi. Tom je prilikom,  pronađena odjeća koju je osumnjičeni koristio pri počinjenju navedenih kaznenih djela.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba