VEĆ ČETVRTI SLUČAJ OVAJ TJEDAN

Mladić (19) zaražen koronavirusom vozio se u BMW-u po Zagrebu

Objavljeno: 29.11.2020. Ante Ferara

Zagrebačka policija u subotu je oko 23 sata u Ulici Tuškanac u zaustavljenom BMW-u njemačkih registracija zatekla mladića (19) hrvatskog državljanina.

Utvrdili su da je zaražen koronavirusom te da se do 5. prosinca trebao nalaziti na kućnom liječenju. Policajci će, nakon što se izliječi, provesti kriminalističko istraživanje i podnijeti kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 180 st. 1 Kaznenog zakona “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Ovo je već četvrti slučaj ovaj tjedan da se osoba zaražena koronavirusom ne pridržava mjera.

Muškarac (59) je u srijedu oko 6.30 sati stigao u prostor za putnike Međunarodne zračne luke u Zagrebu jer je namjeravao otputovati iz Hrvatske. Nakon provjere utvrdili su da je pozitivan na koronavirus te da krši mjeru liječenja kod kuće. Muškarac je odmah izoliran od drugih putnika zračne luke te sanitetskim vozilom vraćen na kućnu adresu. Policija će nakon što se izliječi nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Također, žena (52) zaražena koronavirusom koja se liječila kod kuće, je 11. studenoga tijekom poslijepodneva otišla do ljekarna na području Zaprešića. Tako je u opasnost od širenja zarazne bolesti dovela zaposlenike i građane koji su se zatekli u ljekarni. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv žene je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” podnijeta prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Zagrebačka policija u srijedu je objavila da je završila kriminalističko istraživanje nad mladićem (28) koji je također bio zaražen koronavirusom te se nalazio na kućnom liječenju. Međutim, on se 30. listopada iz Sesveta odvezao do stanice za tehnički pregled u Novom Zagrebu kako bi riješio prijenos vlasništva nad vozilom. Osobe s kojima je bio u kontaktu doveo je u opasnost od širenja zarazne bolesti. Protiv mladića su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba