29 POZITIVNIH VIŠE NEGO JUČER

MINISTAR BEROŠ: ‘U Hrvatskoj imamo 157 zaraženih koronavirusom, moramo najozbiljnije shvatiti situaciju’

Objavljeno: 21.03.2020. Renata Cisar

Na konferenciji za medije, javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš koji je rekao da je u Hrvatskoj danas 29 novozaraženih koronavirusom, te je broj oboljelih sada narastao na 157.

Ministar je također naglasio kako je situacija ozbiljna, no i dalje je pod nadzorom te da svi trebamo i ponašati se krajnje odgovorno.

– Imamo podatke o osobama koji su pozitivni na koronavirus i njihovom kretanju, a loša je stvar što se pojedinci i dalje ne pridržavaju mjera i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Moramo najozbiljnije shvatiti situaciju i ponašati se odgovorno – kazao je ministar Beroš.

Prihvatni centri u gradovima

Premijer Andrej Plenković jučer je obišao šatorsko naselje koje je podigla vojska ispred KB Dubrava u Zagrebu, a završne pripreme obavljaju se i u Areni Zagreb koji će biti sekundarni centar za prihvat oboljelih od virusa COVID-19.

Ministar Beroš kazao je i kako se centri pripremaju i u drugim gradovima, primjerice, u Rijeci, Osijeku i Splitu, gdje se za prihvat oboljelih priprema i Spaladium Arena, a u svim gradovima osigurani su i respiratori.

Rigoroznije mjere

Ono što je sada najvažnije, naglasio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, je da se građani pridržavaju odredbi i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite kako vlada ne bi morala uvoditi još rigoroznije mjere.

– Policija će voditi računa o tome da se provode mjere. Naši životi će se sve više mijenjati i odvijati u zatvorenim prostorima, to je mjera koja je nužna, kao što smo vidjeli iz prakse zemalja koja su žarišta koronavirusa. Ljudi, ostanite doma! – kazao je Božinović.

Iznimke su, dodao je Božinović, ljudi koji moraju ići na posao ili u trgovinu, a poslodavci i radnici moraju se organizirati na način da se maksimalno poštuju odredbe i mjere Stožera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba