ADMINISTRATIVNA MJERA

MINISTAR BEROŠ: Proglasit ćemo opasnost od epidemije širenja koronavirusa

Objavljeno: 05.03.2020. Metropolitan

Ministar zdravstva Vili Beroš, zamjenica ravnatelja za javno zdravstvo dr. sc. Ivana Pavić Šimetin te pročelnica za zdravstvo Primorsko-goranske županije dr. sc. Đulija Malatestinić koja je i predsjednica Stožera za zarazne bolesti gostovali su u emisiji “U mreži Prvog”. Govorili su o tome kako se Hrvatska bori s koronavirusom i kako se priprema s obzirom na dramatično stanje u Italiji.

Ministar Beroš kazao je da se broj oboljelih nije promijenio u odnosu na jučer. Naglasio je da je potvrđeno 10 slučajeva zaraze koronavirusom, pet u Rijeci, tri u Zagrebu te dva u Varaždinu. Kazao je da su u tijeku 272 testiranja te da 10-ak još nije dovršeno.

Najavio je da će danas proglasiti opasnost od epidemije širenja koronavirusa, ali da je to samo administrativna mjera te da se ne odnosi na zatvaranje škola, javlja HRT.

Istaknuo je da je u Hrvatskoj 2600 osoba pod nadzorom što je rezultiralo dobrom epidemiološkom slikom, jer u deset dana samo je deset oboljelih, te da može reći da je epidemiološka situacija vrlo povoljna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba