AFERA DNEVNICE

MILANOVIĆ SVJEDOČIO: Nazvao sam Sauchu, bio sam bijesan!

Objavljeno: 27.01.2020. Metropolitan

Izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović svjedočio je jutros na zagrebačkom Županijskom sudu gdje se, u aferi Dnevnice, sudi bivšem predstojniku njegova ureda Tomislavu Sauchi.

Uz SauchU, optužena je i tajnica vlade Sandra Zeljko. USKOK ih oboje tereti da su krivotvorili 125 putnih naloga te tako iz proračuna “izvukli” gotovo milijun kuna. Izvlačenje novca krivotvorenim putnim nalozima odvijalo se, prema optužnici, za vrijeme vlade Zorana Milanovića, ali i za vrijeme vlada Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića, piše Telegram.

Za aferu je Milanović doznao, kaže, u veljači 2017. godine, kada su mu javili da je revizija utvrdila da su posebni savjetnici stalno putovali, što, tvrdi, nije bilo točno.

  • Nazvao sam Sauchu. Bio sam zbog svega toga bijesan. To je sve predugo trajalo i za vrijeme još dva premijera. Zeljko je bila tajnica aktualnog premijera, moja nije – rekao je na sudu Milanović.

Saucha je, tvrdi Milanović, od početka negirao krivnju.

  • Tada se još nije ni znalo da se s praksom putnih naloga za nepostojeća putovanja nastavilo i nakon odlaska moje Vlade iz Banskih dvora. Nevjerojatno je da su tada putovali ljudi koji baš nikada do tada nisu bili na putovanju, a da to nitko nije primijetio – kazao je Milanović.

Po izlasku iz sudnice, Milanović je odgovarao na pitanja novinara te je rekao kako se sa Sauchom nije čuo uoči samog suđenja, ali da su ranije kontaktirali.

Zanimljivo je kako je to prvi je to slučaj u kojem je izabrani predsjednik pozvan za svjedoka u nekom sudskom predmetu. Ranije su kao svjedoci pozivani Stjepan Mesić i Ivo Josipović, ali to je bilo nakon isteka njihova mandata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba