INCIDENT U ZADRU

Milanović odbio sudjelovati u obilježavanje akcije Maslenica: Nekoliko osoba nosilo je obilježja ZDS

Objavljeno: 22.01.2021. Ante Ferara

Predsjednik Zoran Milanović  odbio je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru kada je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja ‘Za dom spremni’. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb, prenosi N1.

– Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici – objavili su iz Ureda predsjednika.

Milanović je i lani napustio obljetnicu u Okučanima zbog natpisa Za dom spremni.

– Ja ne želim u tome sudjelovati – kazao je tom prilikom te ustvrdio da se radi o provokaciji.

Ministar obrane Mario Banožić ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sudjelovat će na obilježavanju 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba