OTIŠLI U NEDJELJU UJUTRO

Medicinski tim je Vladinim avionom otišao u Litvu pomoći Hrvatskim vojnicima

Objavljeno: 29.03.2020. Ante Ferara

Medicinski tim Hrvatske vojske s potrebnom medicinskom opremom poletio je u nedjelju ujutro zrakoplovom Vlade RH iz zračne luke “Dr. Franjo Tuđman” iz Zagreba u Litvu gdje će pružiti dodatnu potrebnu pomoć pripadnicima HV-a koji se tamo nalaze u sklopu 2. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u situaciji epidemije koronavirusa.

Hrvatska vojska trenutno sudjeluje u NATO aktivnosti u Republici Litvi sa 187 pripadnika 2. hrvatskog kontingenta od kojih su četiri pripadnika pozitivna na koronavirus te imaju blaže simptome bolesti, a 39 pripadnika nalazi se u samoizolaciji.

Avion će sletjeti u Njemačku gdje će se ukrcati i tim njemačkih vojnih liječnika te će svi skupa otići u Litvu kako bi zajednički pružili pomoć pripadnicima u NATO aktivnosti.

Ispraćaju zrakoplova Vlade RH s medicinskim timom Hrvatske vojske i nužnom medicinskom opremom prisustvovali su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba