AKCIJA USKOK-a: Nakon Mamićevih optužbi u Osijeku uhićena tri suca - Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić

MAMIĆ: Bio sam sam kao svjetionik, svijetlio u mraku, nitko mi nije vjerovao. MILANOVIĆ: To je HDZ-ovo pravosuđe

Objavljeno: 09.06.2021. Metropolitan

Uhićena su trojica osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić u ožujku prozvao za kriminal, među ostalim, primanje mita kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama. Akcija je krenula rano jutros.

USKOK je još ranije potvrdio da istražuje osječke suce slijedom Mamićevih navoda, a nedavno je iskaz u BiH dao i sam Zdravko Mamić. Doznaje se da je riječ o najprozivanijim sucima, Darku Krušlinu, Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću. Među osumnjičenima su i Drago Tadić te braća Mamić.

O svemu su se oglasili policija i USKOK.

– Kriminalističko istraživanje provodi se nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u – objavio je MUP.

Podsjetimo se, prozvani suci, koje Mamić javno optužuje za primanje mita u svojim su javnim istupima sve optužbe Mamića više puta demantirali.

Na uhićenja osječkih sudaca oglasio se i sam Zdravko Mamić. U podužoj objavi na Facebooku napisao je: 

 – Bolje je patiti zbog istine, nego biti nagrađen za laž! Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje obitelji, mene, te mojih suradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima. Nakon što sam prije 8 mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te 3 mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za reformu pravosuđa, jutros su uhićeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje kazneni progon, baš kao što sam i najavio. Bio sam sam kao svjetionik i svijetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći. Nitko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i ISTINA! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni. Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucijenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu. Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu. Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima. Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi! PODIJELI ZA REFORMU PRAVOSUĐA!”

Svoj stav iskazao je i predsjednik Zoran Milanović koji danas boravi na otoku Krku. Tamo je dao izjavu za medije u kojoj je komentirao uhićenja osječkih sudaca.

– Vidjet ćemo što će biti. Tri suca, to je sistemski poremećaj, djeluje kao lupus, dakle teža imunološka situacija, puno je tri suca jednog suda. To je HDZ-ovo pravosuđe, 1/1. Ako su uhitili tri suca, to je mreža. Naravno da je sve funkcioniralo po špagi dok stvari nisu postale javne i onda je reagirao dobri i simpatični medo – USKOK –  rekao je Zoran Milanović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba