KORISTIO GA ČETIRI GODINE

Krivotvorio pečate Ministarstva financija i uzeo si više od 245.000 kuna

Objavljeno: 06.11.2020. Ante Ferara

Zagrebačka policija sumnja da je muškarac (56) krivotvorenim pečatima Ministarstva financija ovjeravao zahtjeve za povrat PDV-a s pripadajućim računima raznih trgovačkih lanaca od kojih mu je zahtjeve za povrat PDV-a iz dva trgovačka centra prethodno dao mladić (26).

Jedan od zahtjeva za povrat poreza dao mu je muškarac (35), dok je preostale zahtjeve preuzimao od drugih zasad nepoznatih osoba iz raznih trgovačkih centara i lanaca.

Osumnjičeni 56-godišnjak je potom zahtjeve potvrđivao krivotvorenim pečatima i faksimilima u dijelu koji se odnosi na ovjeru carinarnice o iznošenju dobra te je na njih upisivao nepostojeći broj evidencije. Na faksimile je stavljao imena osoba koji kao takvi ne postoje zavedeni u smislu ovlaštenih službenika uprave koja spada pod nadležno ministarstvo.
U policiji kažu da su osobe stvarno kupovale robu, ali su fiktivno prikazivale da su je iznijeli iz Hrvatske pa im je na prodajnim mjesta isplaćivano 20 posto PDV-a za ukupan iznos računa nakon čega je najstariji od njih tražio postotak.

Policija trojac sumnjiči da su oštetili državni proračun za neutvrđeni novčani iznos, dok je najstariji od njih sebi pribavio korist od najmanje 246,485.00 kuna. Utvrdili su da je pečate napravio prije četiri godine. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba