Svi polaznici su kroz petomjesečni program dobili minimalnu hrvatsku plaću te troškove prijevoza

KRAPINA: Završila druga ‘HEALTH IT’ akademija – osposobljeno je 26 polaznika

Objavljeno: 12.02.2024. Metropolitan

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru KZŽ u petak 9. veljače 2024. godine održan je ‘DEMO DAY HEALTH IT’ akademije, finalni dan programa osposobljavanja za IT konzultante za medicinsku informatiku i Java programere rješenja za zdravstvenu industriju zdravlja.

26 polaznika

Riječ je o programu kojeg Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije provodi s ciljem osposobljavanja i usavršavanju polaznika u stručnim znanjima i vještinama u području informatičkih tehnologija primijenjenih u zdravstvu. Program 2. generacije ‘HEALTH IT’ akademije počeo je u rujnu prošle godine, a pohađalo ga je 26 polaznika koji su se osposobili za IT analitičare za medicinsku informatiku, java programere i software testere za zdravstvenu industriju.

Polaznicima je na uspješno završenom osposobljavanju čestitao župan Željko Kolar.

Da bi krenula druga generacija ove akademije, barem 30 posto polaznika prve se mora zaposliti, što dovoljno govori o tome koliko je ovaj projekt sjajan i uspješan. U prvoj generaciji je preko 50 posto ljudi našlo posao u zdravstvenoj industriji, a još 20 posto u start-up-ovima, i to je odličan uspjeh. Drago mi je da ima polaznika iz drugih županija, mi ćemo i dalje podupirati ovaj projekt, i sretni smo što shvaćate da ovo što sada radite je posao sadašnjosti, ali i budućnosti – rekao je župan Kolar.

Na Demo day-u su polaznici imali priliku predstaviti završne projekte, a stručni žiri odabrao je najbolji i najuspješniji tim. U završnici su sudjelovala tri projekta. Kao najbolji projekt izabran je projekt ‘Moj asistent’, sustav koji pomaže pacijentima patronažne njege, a uz njega, na akademiji su razvijeni i E-Dnevnik tlaka, sustav u koji kardiovaskularni pacijenti mogu unositi dnevne podatke od tlaku, koji potom analiziraju liječnici te Baza opreme, aplikacija koja prati svu medicinsku opremu i čiju je potrebu iskazala Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana.

Plaćena minimalna plaća

Svi polaznici su kroz petomjesečni program dobili minimalnu hrvatsku plaću te troškove prijevoza, što je financirano sredstvima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Čestitku polaznicima uputila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja im je zajedno s direktoricom Poduzetničkog centra KZŽ Helenom Matušom podijelila diplome o završenom osposobljavanju.

– Prekrasna je ova atmosfera i energija koja se osjeća među vama. Hvala našem Poduzetničkom centru na organizaciji i vama na uključivanju u ovaj drugi ciklus čijom smo provedbom svi na dobitku – vi, jer ste ojačali svoje kapacitete i otvorili nove vidike, a veliki doprinos od vaših ideja i projekata ima cijela društvena zajednica – rekla je zamjenica župana te poželjela svima puno uspjeha u daljnjem radu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba