NACIONALNI STOŽER

Koronavirusom zaraženo još 22 ljudi, ukupno u Hrvatskoj 657

Objavljeno: 28.03.2020. Ante Ferara

Od jutros u 9 sati imamo 22 novozaraženih u Hrvatskoj, što je ukupno 657. U Karlovcu je jutros preminuo muškarac (60), peta žrtva koronavirusa.

– Imamo 22 pozitivna nova bolesnika, ukupno 657 bolesnika. U 24 sata to 71 bolesnika – rekao jeministar zdravstva Vili Beroš. Potvrdio je da je preminuo muškarac, peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao kako je Vlada pokrenula donacijski program za sve koji žele donirati novac za borbu protiv koronavirusa. Sve informacije su na stranici Koronavirus.hr.

– Nažalost, jedan bolesnika je preminuo. Imao je povišeni krvi tlak, to je jedna od rizičnijih bolesti za infekciju koronavirusu. Oni koji imaju neke kronične bolesti su u velikom riziku i trebaju se jako paziti – rekla je  ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljevi”, Alemka Markotić. Dodala je kako nema novih pacijenata na respiratoru.

Šef HZJZ-a Tomislav Capak rekao je da je 3135 bliskih kontakata zaraženih, a 20.070 ljudi je u samoizolaciji. Ministar Beroš rekao je da je u Zagrebu 240 respiratora, a dio je raspodjeljen. Respiratori su i u drugim većim gradovima. U samoizolaciji su 542 zdravstvena djelatnika.

– Policija je tvrdila 865 slučajeva kršenja samoizolacije – rekao je ministar Davor Božinović i najavio da će svi dobiti kazne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba