27 ZARAŽENIH

Koronavirus došao i do Siska, mladić (23) iz Petrinje zarazio se u Italiji

Objavljeno: 12.03.2020. Ante Ferara

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu u četvrtak navečer potvrđene su još dvije oboljele osobe koronavirusom. Oboje su hospitalizirani u pulskoj bolnici. Radi se o hrvatskim državljanima koji su došli iz Italije. Dosad je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 27 oboljelih osoba.

Bolestan i mladi Petrinjac

Prvi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u četvrtak i na području Sisačko-moslavačke županije, potvrdio je za Jutarnji.hr  dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o mladiću iz petrinjskog prigradskog naselja Mošćenica, starom 23 godine, koji se vratio iz Italije gdje je radio kao pomoćni kuhar. Kako Jutarnji doznaje od dr. Brkića, mladi je Petrinjac sam došao vozilom iz Italije, nije imao drugih kontakata i smješten je u izolacijsku jedinicu bolnice u Sisku. Njegovo stanje je dobro.

Prvi izliječen

Tijekom popodneva iz Stožera civilne zaštite poslali su priopćenje da je danas iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu otpuštena prva zdrava osoba ranije oboljela od koronavirusa.

Tijekom popodneva potvrdili šest novih slučajeva

Potvrdili su još šest oboljelih osoba novim koronavirusom. Tri osobe su bliski kontakti već oboljelih osoba iz Rijeke. Dvije osobe, koje su došle iz Austrije i Njemačke hospitalizirane su u Zagrebu, a jedna, koja je došla iz Italije, hospitalizirana je u Sisku. Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 25 oboljelih.

Škole u Istri od sutra su zatvorene

U Istarskoj županiji će na prijedlog epidemiološke struke, od petka biti obustavljena nastava u svim školama. Održavanje nastave bit će organizirano online te u emitirano na 3. programu HRT-a. Iz stožera kažu da se u ostalim županijama pažljivo prati epidemiološka situacija i traže procjene nadležnih epidemiologa te da će se u skladu s tim donositi mjerodavne odluke.

Broj zaraženih korona virusom u svijetu možete pratiti na linku https://www.worldometers.info/coronavirus/.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba