NOVI SLUČAJ ZARAZE U HRVATSKOJ

KORONAVIRUS: Brat zaraženog mladića iz Zagreba je pozitivan, nalaz djevojke negativan

Objavljeno: 26.02.2020. Metropolitan

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Zaražen je i brat od mladića koji je jučer imao pozitivan nalaz, piše Jutarnji list.

Nalaz djevojke mladića koji je zaražen jučer, i koji se nedavno vratio iz Milana gdje je bio na utakmici Lige prvaka, negativan je na koronavirus.

Podsjetimo, jučer je u Zagrebu zabilježen prvi zaraženi pacijent koji se nalazi u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Dvoje Zagoraca

Podsjetimo, u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana sinoć su, kako smo neslužbeno doznali, dovezeni otac i maloljetna kći iz Krapinskih Toplica koji su nedavno boravili u Italiji. Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina rekao nam je da će se postupiti po protokolu, dakle, uzeti brisevi koji će biti poslani na analizu u Zagreb.

S jučerašnjim danom od koronavirusa u svijetu je bilo 80.134 oboljelih, od čega 276 u Europskoj uniji. Od koronavirusa je umrlo 2698 osoba.

12 uzoraka

Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj je provedeno testiranje 12 uzoraka bolesnika kod kojih je postavljena sumnja na bolest uzrokovanu nCoV, od čega je 11 uzoraka bilo negativno na novi koronavirus.

Koronavirus je od europskih zemalja, osim u Hrvatskoj, potvrđen u Francuskoj, Njemačkoj, Finskoj, Italiji, Španjolskoj, Švedskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji i Rusiji.

Autor: Alen Brodar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba