Mirela Holy na Twitteru podigla prašinu objavom da se u Zagreb dolaze cijepiti dotepenci. U raspravu se uključio i Bojan Glavašević

“Kome da se ispričam? Onima koji su se dotepli u Zagreb da se cijepe preko reda?

Objavljeno: 16.02.2021. Ante Ferara

– Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u Zagrebu živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali, eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto? – napisala je Mirela Holy na Twitteru. Između ostalih reagirao je i njezin bivši stranački kolega Bojan Glavašević.

– Mirela, poznajem te i znam da ne misliš loše, ali imaj na umu da je Zagreb grad u kojemu živi četvrtina Hrvatske – i većinom smo ‘dotepenci’. Ne mislim da smo lošiji građani ovoga grada od onih kojima je pet generacija predaka rođeno tu. Nisu ‘dotepenci’ najveći problem Zagreba – odgovorio joj je Glavašević na što mu je ona odgovorila kako joj je žao ako se pronašao.

Objasnila je da se objava odnosila na one koji su se cijepili preko reda, a među njima nisu bili samo rođeni Zagrepčani već i dotepenci. Dodala je kako su to činjenice.

– Činjenice koje nisu međusobno povezane. A i riječ dotepenec ima svoje jasno mjesto. Korupcija nije problem koji ne postoji među ‘pravim’ Zagrepčanima, nego problem koji postoji u cijeloj RH – ponovno se nadovezao Glavašević.

Holy je ustrajala na tome da je mislila na povlaštene. U raspravi je jedan komentator napisao da ga je “kao Zagrepčanina stid”.

– Ja sam bila potpuno jasna. Jučer se cijeli dan izvještavalo o tome kako je cijepljenje počelo u cijeloj Hrvatskoj, a da će Zagreb na red doći tek za tjedan dana. Postavila sam pitanje zašto je Zagreb posljednji, tamo gdje je mogućnost fluktuacije virusa najveća. Mislim da isti kriteriji moraju vrijediti za cijelu Hrvatsku. Ako je stiglo 70.000 doza, onda ih je trebalo ravnomjerno raspodijeliti – rekla je Holy za DNEVNIK.hr.

Odgovorila je i onima koji su je prozivali na Twitteru.

– Mislim da je to vrlo nekorektan narativ jer se u Zagrebu nisu cijepili obični ljudi, nego su neki išli preko reda, neki Zagrepčani, a neki su se poput Slavka Linića dotepli iz Rijeke. Oni koji su došli u Zagreb da bi se cijepili preko reda su se dotepli. Vrlo je jasno. To je naziv koji mi u Zagrebu koristimo. Ne znam zašto je to netko krivo shvatio. No obično se ljudi češu gdje ih svrbi, ali ja nisam napisala ono što su oni iščitali – kazala je Holy.

Komentirala je reakciju Bojana Glavaševića, ali da se to nije odnosilo na njega jer joj je svejedno gdje je rođen.

– Nemojte mi reći da je Slavko Linić slučajno došao kod svojeg prijatelja Šostara na kavu. Ja sam s njim bila u dobrim odnosima, ali smatram da je ovo ružan postupak – kazala je Holy.

Na pitanje misli li se možda ispričati, odgovara: “Kome da se ispričam? Onima koji su se cijepili preko reda?”

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter