PROGNOZA ZA UTORAK

Kiša se ispadala: Popodne će se razvedriti, na Jadranu jak vjetar

Objavljeno: 01.09.2020. Ante Ferara

U Zagrebu će u utorak ujutro biti oblačno uz povremenu kišu. Potom prestanak oborine i postupno razvedravanje, pa će poslijepodne biti barem djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

Istočna Hrvatska

U prvom dijelu dana pretežno oblačno s povremenom kišom, no uz postupni prestanak oborine i smanjenje naoblake pa će poslijepodne biti djelomice ili pretežno sunčano. Vjetar većinom slab, u Podravini umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 20 do 23 °C.

Središnja Hrvatska

U prvom dijelu dana oblačno s kišom uz postupno smanjenje naoblake pa će poslijepodne biti pretežno sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, izraženiji u Međimirju i Hrvatskom zagorju. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22 °C.

Gorski kotar i Lika

U prvom dijelu dana pretežno oblačno s povremenom kišom, no uz postupni prestanak oborine i smanjenje naoblake pa će poslijepodne biti barem djelomice sunčano. Vjetar slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 18 do 21 °C.

Istra

Ujutro promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, zatim djelomično razvedravanje a poslijepodne ponegdje još kratkotrajna kiša ili pljusak. Puhat će umjeren do jak, na udare mjestimice olujan sjeverozapadnjak i bura koji će u drugom dijelu dana slabjeti. More će biti malo do umjereno valovito, ujutro ponegdje valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 15 do 19 °C, u unutrašnjosti Istre od 12 do 14 °C, a najviša dnevna od 22 do 25 °C.

Sjeverni Jadran

U prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, još ponegdje s kišom, a sredinom dana razvedravanje pa će popodne biti sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a duž obale ponegdje i bura, osobito krajem dana. Najviša dnevna temperatura između 22 i 25 °C.

Dalmacija

Pretežno i djelomice sunčano, a još u prvom dijelu dana prolazno oblačnije uz mogućnost za poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, još prijepodne s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura između 24 i 27 °C.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba