Nakon kratke i teške bolesti, umro samoprozvani kiropraktičar Ante Pavlović

KĆI DOROTEA: Imao je na tisuće pacijenata, izliječio jako puno ljudi. Sva je tuđa energija ušla u njega. To je i stvorilo bolest

Objavljeno: 22.07.2020. Metropolitan

Kontroverzni samoprozvani kiropraktičar Ante Pavlović preminuo je u nedjelju nakon kratke i teške bolesti u 63.  godini života,  potvrdila je njegova kći Dorotea za Večernji list.

–  Krenuo je pješke za Sinj kod jednog pacijenta i pozlilo mu je u Gospiću. Krenula sam po njega i prebacila ga u bolnicu u Vinogradskoj. Imao je na tisuće pacijenata, izliječio je jako puno ljudi, mnogi su prohodali zbog njega. Davao se više za druge nego što je mislio na sebe. Tako se, na žalost, i završilo jer je sva tuđa energija ušla u njega. To je i stvorilo bolest. Umro je u bolnici, ali nije prihvaćao lijekove. Nije vjerovao modernoj medicini, ostao je dosljedan svome – rekla  je Dorotea.

Česte kontroverze


Ante Pavlović iz Donjeg Dragonošca svojim je kontroverznim metodama liječenja, ali i ponašanjem, često punio medijske stupce. U emisiji “Provjereno” nedavno je razotkriveno kako je držao 60-godišnjeg muškarca u ropstvu, u neljudskim uvjetima bez struje i vode u šumi, tvrdeći da ga tako liječi. Od hladnoće su čovjeku otpali nožni prsti, bio je u jako lošem stanju, no u bolnicu nije išao jer je odgovornost za njegovo liječenje na sebe preuzeo Pavlović. Anti je nakon emitiranja priloga određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela, a na teret su mu stavljena dva kaznena djela, odnosno, ropstvo i teške tjelesne ozljede.

Metode liječenja


Pavlović je zbog svog zloglasnog ponašanja zaradio 19 prijava. Zbog raznih djela u proteklih dvadesetak godina, osam je godina proveo u zatvoru, a neko se vrijeme liječio i u psihijatrijskim ustanovama. Uz kontroverzne načine “liječenja”, prebio je župnika i zvonara, susjede, pa čak i 12-godišnjeg dječaka zbog kojeg je naposljetku završio iza rešetaka. Hrvatskoj je javnosti postao poznat devedesetih godina, kada je imao i svojevrsno sljedbeništvo čije je članove jednom prilikom usred zime odveo u jezero na kupanje, a bilo je tu i male djece.
Svoj zloglasni status stekao je tijekom jednog “tretmana”, kada je tražio dječaka da se pred svima skine i pokaže spolovilo te je pokušavao skinuti dječakove hlače, snažno ga bacio na pod i bičem više puta jako udario u predjelu leđa i glave i to pred dječakovim roditeljima, koji su sa strane mirno gledali.

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu zbog povrede prava djeteta, Pavlović se vratio u Donji Dragonožec, u kojem je devedesetih otvorio ”Antin hram zdravlja” u koji su ljudi tada masovno dolazili na liječenje. Mještane je svakodnevno zastrašivao, snimao i objavljivao na internetu, a hodao je polugol sa sjekirom u ruci, zaustavljao je promet i napadao susjede.  Predsjednik DVD-a Donji Dragonožec Stjepan Cerovski za Provjereno je tada kazao kako Pavlovićev teror traje godinama te da je mir jedino kada je on iza rešetaka. Sprovod Ante Pavlovića biti će u četvrtak u 13.20 sati na zagrebačkom Markovom Polju. (lb) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba