KREĆU PRVE SANKCIJE? AKO SE DJELATNICI BEZ COVID POTVRDE ODBIJU TESTIRATI, TO IM SE TRETIRA KAO NEDOLAZAK NA POSAO

KBC Zagreb priprema 11 opomeni pred otkaz zbog nepoštivanja uvođenja digitalnih COVID potvrda?

Objavljeno: 07.10.2021. Metropolitan

KBC Zagreb priprema 11 opomeni pred otkaz zbog nepoštivanja uvođenja digitalnih COVID potvrda u sustav zdravstva i socijalne skrbi, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Time se ova bolnica, barem se tako čini, prva u Hrvatskoj odlučila ozbiljnije sankcionirati svoje djelatnike.

Od početka tjedna, kada je uvedeno obvezno predočenje potvrde prilikom ulaza u zdravstvene ustanove, prema podacima Ministarstva zdravstva, od ukupno 52.561 zaposlenih u zdravstvu, njih 31 odbilo je testiranje.

Odbijanje pokazivanja potvrde ili testiranja za djelatnike tretira se kao nedolazak na posao, a za što taj dan djelatnici neće dobiti naknadu. Uzastopna tri dana nedolaska smatraju se ozbiljnim kršenjem radnog odnosa i poslodavac može izreći opomenu pred otkaz, ali i dati izvanredni otkaz iz Ugovora o radu.

U bolnici u kojoj je prva dva dana primjene bilo najviše osoba koje se nisu htjele testirati, KBC Sestre milosrdnice, za sad nema informacija o sličnim sankcijama.

Kako piše Jutarnji.hr, razlog je isključivo zato što još nitko nije uzastopce, tri dana zaredom, izostao s posla. Trojica zaposlenika su se testirali, jedan je predočio COVID potvrdu, četvero su otvorili bolovanje, jedan zaposlenik je otišao na godišnji odmor, dok je jedna osoba imala slobodan dan zbog dežurstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba