ZA NABAVKU 165 TABLETA NATJEČAJ JE RASPISAN U STUDENOM, VRIJEDNOST JE 315.000 KUNA +PDV

SABOR JE HTIO NABAVITI NOVE TABLETE: Jandroković je sad obustavio njihovu kupnju, novac će dati stradalima od potresa

Objavljeno: 06.01.2021. Ante Ferara

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zatražio je da se obustavi nabava novih tablet računala. Na saborskom Predsjedništvu predložit će da se novac za tablete prenamijeni za pomoć stradalima od potresa.

– Vezano uz danas objavljenu informaciju o nabavi novih tableta u saboru, slobodni smo vas izvijestiti da je riječ o staroj informaciji iz vremena prije nego što se dogodio razorni potres u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nakon potresa, s obzirom na novonastale okolnosti, predsjednik sabora Gordan Jandroković zatražio je od tajnika sabora da se obustavi nabava tableta te će predložiti na saborskom Predsjedništvu da se od Ministarstva financija zatraži prenamjena tih sredstava kako bi se planirani iznos uplatio za pomoć stradalima od potresa – kažu iz Ureda predsjednika sabora.

U prvom kvartalu iduće godine Hrvatskom saboru trebali su biti isporučeni nova tableti koja bi zastupnicima, u pandemijom oblikovanim uvjetima, trebala omogućiti da u saborskom radu sudjeluju tehnički jednostavnije i kvalitetnije, piše Index.

Vrijednost novih tablet računala, njih 165, za koje je sabor javni poziv raspisao još u studenom prošle godine, procijenjena je na 315 tisuća kuna plus PDV, što bi značilo da jedan tablet, kada se uračuna PDV, košta nešto više od 2300 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba