NA PODRUČJU ZAGREBA

Izrađivali lažne novčanice od 500 i 1000 kuna te njima plaćali u trgovinama

Objavljeno: 10.06.2020. Ante Ferara

Policija je u utorak na području Zagreba uhitili osumnjičene te su uz nalog suda pretražila njihove domove. Tijekom pretrage pronašli su više mobilnih telefona i SIM kartica raznih operatera, nedovršene krivotvorene novčanice  i “filmski novac” u apoenima od 500 Eura.

Sumnja se da su osumnjičeni, zajedno sa zasad nepoznatim osobama, izrađivali kune u apoenima od 500 i 1000 kuna te ih potom stavljali u optjecaj na području RH na način da su u trgovinama, kafićima i slastičarnicama plaćali artikle, da bi potom od zaposlenika dobivali ostatak u iznosima od nekoliko i više stotina kuna.

Sumnja se da su od svibnja 2019. godine pa do uhićenja, u najmanje 15 navrata na području Zagreba, Varaždina, Opatije, Medulina, Petrinje i Pazina stavili u opticaj novčanice od 500 i 1000 kuna, istog serijskog broja, za što su ostvarili protupravnu materijalnu korist. Krivotvorenim novčanicama su, sumnja se, kupovali kućne potrepštine, duhanske proizvode, cvijeće te voće i povrće na tržnicama te odlazili u ugostiteljske objekte.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba