NIJE MU IZGLASANO NEPOVJERENJE: MINISTAR BEROŠ OSTAJE MINISTAR ZDRAVSTVA

IZ VLADE KAŽU: Zdravstveni sustav je od pojave COVID-a svjedočio okolnostima kakvih nije bilo od Domovinskog rata, ali je “ostao na nogama”

Objavljeno: 02.06.2021. Metropolitan

Vili Beroš ostaje ministar zdravstva.

Naime, u Hrvatskom saboru se glasalo o prijedlogu 41 oporbenog zastupnika da se ministru Berošu iskaže nepovjerenje zbog nagomilanih problema i dugova u zdravstvenom sustavu te nepostojanja učinkovitog i transparentnog sustava cijepljenja. Oporba je istaknula i problem izbjegavanje javne nabave, korupciju i krađu javnog novca u doba pandemije COVID-19 kako bi se pogodovalo bliskim osobama ministra Beroša te stranačko kadroviranje u sustavu.

Za iskazivanje nepovjerenja je glasovalo 57 zastupnika, a protiv njih 75. Ukupno su glasovala 133 zastupnika.

Vlada je, piše 24 sata, odbacila oporbene navode o financiranju zdravstvenog sustava, organizaciji sustava cijepljenja, procesu javne nabave, kao i navode vezane uz platformu za cijepljenje te nabavu savjetodavnih usluga. Smatraju i kako bi se reformskim mjerama koje slijede trebala uspostaviti kvalitetnija, učinkovitija i fleksibilnija organizacijska struktura i upravljanje zdravstvenim sustavom.

Iz Vlade ističu kako je zdravstveni sustav od pojave COVID-a svjedočio okolnostima kakvih nije bilo od Domovinskog rata, ali je “ostao na nogama”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba