IAKO JE TEK U TIJEKU SAMOPOPISIVANJE STANOVNIŠTVA, PREVARANTI VEĆ KUCAJU NA VRATA - ŽENI U ZAGREBU UKRALI NOVAC I NAKIT

IZ DZS-a UPOZORAVAJU: Ne nasjedajte. Do 27. rujna nitko nema razloga kucati na vaša vrata i predstavljati se kao popisivač

Objavljeno: 20.09.2021. Metropolitan

Samopopisivanje stanovništva traje od 13. rujna i odvija se putem sustava e-Građani, dok će od 27. rujna građane popisivati popisivači.

Kako izvještava HRT, prve dojave o lažnim popisivačima već stižu, pa je tako jedna žena iz Zagreba prije nekoliko dana zbog dvije prevarantice koje su se lažno predstavile kao popisivačice stanovništva, ostala bez novca i nakita. Iz Državnog zavoda za statistiku objasnili su da će popisivači imati prepoznatljive majice i maske, kao i akreditaciju s logom Državnog zavoda za statistiku te Popisa ’21. Popisivači će u drugoj fazi popisa stanovništva izaći na teren s laptopima, a morat će imati i EU digitalnu COVID potvrdu.

Ivana Sopta iz Državnog zavoda za statistiku je u Dnevniku HRT-a kazala da su zaprimili više prijava o prevarantima.

– Trenutno još traje prva faza popisa, faza samopopisivanja, što znači da se građani još tjedan dana mogu samostalno popisati s pomoću sustava e-Građani. U tom periodu nitko nema razloga kucati na vaša vrata. Obavijestili smo MUP i pozivamo naše građane na oprez radi njihove vlastite sigurnosti. Ako bi došlo do novih takvih događaja, o tome treba odmah obavijestiti policiju – rekla je Sopta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba