MINISTAR ZDRAVSTVA VILI BEROŠ:

“Imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5. Ne znam gdje sam se zarazio”

Objavljeno: 20.11.2020. Ante Ferara

“Osjećam se relativno dobro. Od simptoma, zasad imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5, ali osim standardnog osjećaja kada se ima visoka temperatura, mogu reći da sam dobro”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list.

U četvrtak je objavio kako je pozitivan na koronavirus. Dodaje kako ne može sa sigurnošću reći gdje se zarazio te da ga nitko nije prijavio kao kontakt zbog kojeg bi bio u samoizolaciji.

“Činjenica je da sam u subotu bio u Varaždinskoj županiji kako bih posjetio tamošnju bolnicu, dao im potporu i vidio stanje u bolnici na licu mjesta. Znamo da je situacija tamo loša i da je jako velik broj zaraženih”, kaže Beroš.

U međuvremenu se ispostavilo da je u Ministarstvu zdravstva nekoliko oboljelih, među kojima je i ministrova glasnogovornica.

“Bio sam u kontaktu s glasnogovornicom, a ispostavilo se da je pozitivna. Činjenica je da je virus jako proširen tako da i uz maksimalne napore i zaštitu, virus očito nađe svoj put”, rekao je Beroš.

Dan nakon posjeta Varaždinu bio je u Banskim dvorima, na sastanku Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Zvonimirom Frkom-Petešićem, a u ponedjeljak je bio na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite. U oba slučaja održavali su fizički razmak i nosili maske. U samoizolaciju su za sada stavljeni njegovi ukućani i vozač.

Iz Ministarstva zdravstva u samoizolaciju su poslane četiri osobe, Berošev šef kabineta, tajnica, ravnateljica uprave bolničke zdravstvene zaštite i načelnik sektora za financijske poslove. Neki od njegovih kontakata su testirani te se čekaju rezultati. Nakon što je saznao da je pozitivan prijavio se i na aplikaciju Stop COVID-19, koja služi jednostavnom upozoravanju građana da su se možda našli u epidemiološki rizičnom kontaktu. Temperaturu snižava tabletama, ali unatoč tome kaže da će nastaviti raditi od doma.

“Nadam se da se moje zdravstveno stanje neće pogoršavati. Apeliram na građane da budu odgovorni, da se pridržavaju mjera, radi sebe, ali i svojih najmilijih”, zaključuje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba