NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ NA OPĆINSKOM SUDU U RIJECI

Žena tužila frizerku jer joj je tretmanom uništena kosa, sud zaključio da joj je povrijeđena osobnost

Objavljeno: 04.01.2022. Metropolitan

Nakon što je mladoj medicinskoj sestri tretmanom na koji je otišla u jedan frizerski salon u okolici Rijeke u ožujku 2018. godine uništena kosa, slučaj je završio tužbom, a Općinski sud u Rijeci donio je nepravomoćnu presudu po kojoj medicinskoj sestri, koja je inače i organizatorica plesnih projekata te modnih događanja, frizerski salon treba platiti odštetu od 2000 kuna.

Naime, kako piše Telegram.hr, nesretna žena tada je prvi puta došla na tretman u navedeni frizerski salon te je tražila bojanje profesionalnom bojom za koju je znala da ne oštećuje kosu, dok istovremeno daje iznimnu bjelinu. Frizerka ju je uvjeravala da ne koristi blajh, odnosno, sredstvo za izbjeljivanje koje može biti agresivno za kosu.

Mladoj je ženi, kako je navela u tužbi, kosa potpuno popucala, izgubila 60 posto volumena i 40 posto mase. U kolovozu 2018. godine javila se frizerki, koja joj je obećala da će problem riješiti ekstenzijama koje će joj ugraditi o vlastitom trošku, poručivši joj da ih sama naruči ako joj se žuri, a poslije joj se više nije javljala.

Ekstenzije je na kraju sama kupila, plativši ih nešto manje od 5500 kuna, a kada je njena odvjetnica od frizerke tražila da pomiri račun za ekstenzije, frizerka je to odbila, navodeći da je iznos previsok.

Na sudu je kazala kako je zbog svega imala noćne more da će se probuditi ćelava, a u to vrijeme nije mogla organizirati ni plesne priredbe, ni modna događanja, ni držati seminare djeci. Tražila je ukupno 30.000 kuna odštete, odnosno nešto više od 10.000 kuna imovinske štete, te još 20.000 kuna odštete za povredu osobnosti, navodeći da je u potpunosti izgubila svoju osobnost i identitet.

Tijekom procesa, ispitane su i druge frizerke, kao i prijateljice oštećene, a provedeno je i vještačenje, kojim je vještak potvrdio da je organizatorici kosa doista oštećena tretmanom i to upravo onim na kojem je bila u frizerskom salonu u okolici Rijeke jer u tom tretmanu koristi se hidrogen, stoga je uslijed toga došlo do oštećenja vlasi. Vještak je dodao da mladoj ženi  korijen kose ipak nije oštećen, zbog čega organizatorica ne bi trebala imati trajnih posljedica.

Nepravomoćnom presudom utvrđeno je da joj je, budući da joj je izgled važan u javnim nastupima, osobnost doista povrijeđena, no ostatak odštetnog zahtjeva je odbijen jer je sud povjerovao vještaku koji je utvrdio da nije imala trajne posljedice, naglasivši i da nije morala ugrađivati ekstenzije ni ići na ostale skupe tretmane. Stoga, ona nije uspjela dokazati da joj je frizerka obećala platiti ugradnju ekstenzija te joj taj trošak ne mora ni vratiti. Obje strane na ovu presudu mogu uložiti žalbu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba