NE PONOVILO SE: TOČNO JE GODINA DANA OD RAZORNOG POTRESA NA BANOVINI

VRAĆAJU SE KUHARI VELIKOG SRCA: Besplatno su pripremali jelo na stradalom području, a danas u podne u Petrinji će podijeliti simboličnih 365 obroka

Objavljeno: 29.12.2021. Metropolitan

Točno je godinu dana od razornog potresa koji je zauvijek promijenio sliku Gline, Petrinje i Siska, ali i šireg područja Sisačko – moslavačke županije.

Toga 29. prosinca 2020. godine u 12 sati i 19 minuta potres magnitude 6,4 stupnja po Richteru zatresao je cijelu Hrvatsku, a osjetio se i izvan granica Lijepe Naše.

I dok su žitelji Sisačko – moslavačke županije zbrajali materijalnu štetu i nastojali skupiti komadiće onoga što je ostalo od njihovih domova i svih uspomena koje su godinama stvarali, uz hitne službe i brojne volontere koji su im prvi pohitali u pomoć, istaknuli su se i poznati hrvatski kuhari. Oni su, organizirani pod imenom “Chef kuha doma”, odmah spakirali svoje lonce i tave te dva tjedna na potresom pogođenom području, uz pomoć volontera, pripremali besplatne obroke za stradalnike, ali i sve dobre ljude koji su im tih dana priskočili u pomoć.

FOTO: Chef kuha doma

A da bi obilježili tu tužnu godišnjicu, ali istovremeno i podsjetili na zajedništvo koje je tih dana pokazao hrvatski narod, kuhari i volonteri danas će se vratiti u Petrinju i na središnjem trgu u 12 sati podijeliti 365 obroka. No, osim prisjećanja na te dane zajedništva i solidarnosti, kuhari žele ukazati na tužnu stvarnost – da se žitelji Banovine godinu dana nakon potresa osjećaju zaboravljenima, stoga se nadaju da će svojom gestom ukazati na to da je pomoć na potresom pogođenom području još uvijek potrebna.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba