WILLKOMMEN, BIENVENU, BEN ARRIVATO, WELCOME LADIES AND GENTLEMEN

Vladina web stranica ‘Koronavirus.hr’ daje pogrešne informacije turistima: Od 13. srpnja obavezne su maske

Objavljeno: 04.07.2022. Metropolitan

Koronavirus.hr, službena stranica Vlade RH, na engleskom jeziku turistima poručuje kako su od 13. srpnja maske obavezne u zdravstvenim ustanovama, javnom prijevozu, u trgovinama, za zaposlenike u ugostiteljstvu koji se bave pripremom i serviranjem hrane i pića. Piše još i da od 10. srpnja svi organizatori okupljanja s više od 100 sudionika moraju ispunjavati posebne mjere.

Dakle, informacije koje se objavljuju na “službenoj stranici za pravodobne i točne informacije o koronavirusu” u izvještajima o korona-brojkama objavljuje prastare informacije o mjerama – one od prije godinu dana. Tako će turist koji se pokuša informirati na “službenoj stranici vlade za pravodobne i točne informacije” dobiti informaciju da će morati nositi masku primjerice u dućanu, što u Hrvatskoj nije obavezno već pola godine. Na kraju dnevnog izvještaja posjetiteljima koji govore engleski, stranica koronavirus.hr nudi da pogledaju najnoviju konferenciju za medija Stožera civilne zaštite. Kad kažemo najnoviju, mislimo na presicu Stožera od 30. srpnja prošle godine, piše Index.

Stranicu koronavirus.hr 1. rujna prošle godine preuzela je firma LM Komunikacije i obrt LENS iz Čakovca. Za posao su dobili 560.000 kuna bez PDV-a, odnosno 700 tisuća kuna s PDV-om.

– Mi smo mala tvrtka iz provincije, imamo godišnji promet do dva milijuna kuna, ali imamo stručne ljude i nudimo cjelokupnu uslugu na cijelom svom području, moglo bi se reći da do Zagreba nemamo konkurencije – rekao je lani za portal Lider osnivač i direktor LM Komunikacija Nikola Budiša.

Index je za komentar o informacijama koje se nude na stranici koronavirus.hr upitao ministra zdravstva Vilija Beriša:

– Stručne službe ministarstva kontaktirale su pružatelja IT usluga da vidimo o čemu se radi. Nove mjere se nisu donosile – rekao je Beroš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba