POREZNA UPRAVA UPUTILA VAŽAN POZIV

Uočeno je da dobar dio građana nije ispunio jednu vrlo važnu obavezu

Objavljeno: 20.01.2022. Metropolitan

Ovog je utorka Porezna uprava uputila poziv građanima rezidentima Republike Hrvatske na dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka jer je primijećeno da određeni broj građana nije ispunio tu obvezu, piše Poslovni.hr.

– Pozivaju se građani rezidenti Republike Hrvatske koji su ostvarili inozemne primitke (primjerice plaće, mirovine, drugi dohodak, kamate na štednju, dividende i dr.) u ovoj ili ranijim godinama, a do sada ih nisu prijavili Poreznoj upravi RH da to učine prije zaprimanja službenog poziva – stoji u objavi Porezne uprave.

Također, u objavi se navodi kako je, temeljem razmjene podataka između Porezne uprave Republike Hrvatske i poreznih tijela drugih država o ostvarenim primicima hrvatskih rezidenata, vidljivo da određeni broj građana nije ispunio svoju obvezu i prijavio inozemne primitke, a njih je obvezno prijaviti u Hrvatskoj, neovisno o činjenici je li porez u inozemstvu već plaćen i neovisno o činjenici hoće li u Hrvatskoj postojati obveza plaćanja poreza.

Iznimke su u ovom slučaju građani rezidenti RH koji primaju mirovine iz Kanade, Kine, Luksemburga, Sjeverne Makedonije, Maroka, Mauricijusa, Njemačke, Omana, Poljske i San Marina, dodali su iz Porezne uprave.

Naglašeno je i da će se za dobrovoljno prijavljeni inozemni primitak u slučaju utvrđivanja porezne obveze, postupak provesti prema propisima koji su važili na dan dobrovoljnog prijavljivanja i to bez obračuna kamata i izricanja novčane kazne za prekršaj nepravodobne prijave inozemnih primitaka.

Sve informacije koje su građanima i rezidentima RH potrebne za dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka, mogu se pronaći na internetskim stranicama Porezne uprave, u dijelu Obrasci / Dobrovoljna prijava ino primitaka, a za dodatne upute građanima je dostupan pozivni centar Porezne uprave, poručili su.

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter