Povratak korone?

U Zagrebu su od jučer potvrđena četiri nova slučaja, novo žarište je Energetski institut Hrvoje Požar

Objavljeno: 18.06.2020. Alen Brodar

U Zagrebu su od jučer potvrđena četiri nova slučaja koronavirusa, a još su dva slučaja potvrđena u Istri, piše Index.

Novo je žarište Energetski institut Hrvoje Požar u Zagrebu, u kojem je u utorak test potvrdio da je jedan zaposlenik zaražen. Novi testovi pokazali su da je zaraženo još osoba s Instituta koje su s njim bile u kontaktu. Testirano je najmanje desetak zaposlenika, a neki od njih su navodno imali temperaturu, dok je 16 ljudi stavljeno u samoizolaciju.

U srijedu poslijepodne u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirano je dvoje pacijenata pozitivnih na koronavirus, potvrdio je Glasu Istre ravnatelj pulskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović.Oboje su ovih dana bili u Bosni i Hercegovini, koja je trenutno najaktivnije žarište novog koronavirusa u našem susjedstvu. Tako se i Pula, nažalost, nakon više od 70 dana bez ijednog novooboljelog ponovno suočila s borbom protiv epidemije i pridružila se drugim gradovima u Hrvatskoj koji su u posljednjih tjedan dana upravo s bosanskog područja uvezli nove slučajeve oboljenja. Nakon što se korona vratila u Istru, u samoizolaciji je sedam osoba. Dvoje pozitivnih ustanovljeno je među 19 pacijenata koji su testirani. Boravili su u BiH na području Sanskog mosta. Stožer civilne zaštite Istarske županije zbog novonastale situacije izdao je izvanredno priopćenje:

– Molimo sve građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom, da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada. Također, molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri. Predlaže se svim gradskim stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, čime će se sačuvati povoljna epidemiološka situacija i dokazati odgovorno ponašanje na području Istre – stoji u priopćenju istarskog Stožera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba