Ministar Vili Beroš u Zadru:

U izolaciju je stavljeno 47 ljudi, ovo je dokaz da borba s koronom nije gotova. Budimo odgovorni

Objavljeno: 22.06.2020. Alen Brodar

Zbog zaraze korona virusom na teniskom turniru održanom u Zadru, ministar Vili Beroš posjetio je novo središte zaraze, piše 24 sata.

– U prvom redu došao sam dati potporu djelatnicima i zdravstvenom osoblju. Sretan sam što su se brzo službe organizirale. Za sad je stavljeno 47 ljudi u izolaciju, a zvalo je više od 600 građana. Dogodilo se ono što se dogodilo. To je dokaz da ova borba s koronom nije pri kraju. Osnovno je da budemo odgovorni. Činjenica je da je virus još uvijek kod nas – kazao je Beroš.

– Zna se tko i pod kakvim uvjetima dolazi u Hrvatsku. U slučaju da netko nema simptome i nije bolestan ne mora se testirati – odgovara Beroš na pitanje o testiranju tenisača te dodaje kako osobe iz Srbije ne moraju biti nužno testirane.

Ministar je rekao da se premijer Plenković nije fizički ugrozio te da je testiran na vlastiti zahtjev. 

– Osobno vjerujem da će najviše od tih 600 poziva biti van sumnje na zarazu. Ovo nije neočekivana situacija. Vjerujem da s obzirom na otvaranje zbog dobrih epidemiološkog stanja, ovakvo nešto nije nemoguće. Otvoreni smo prema desetak zemalja u kojima je situacija slična ili bolja nego u Hrvatskoj. Za ostale zemlje vrijede određena ograničenja. Samo putovanje nije problem, problem je ponašanje u zemlji u koju putujemo i povratak. Moramo se odgovorno ponašati i shvatiti da je uspjeh ove borbe u nama samima. Ako izbjegavamo kontakt, dodirivanje, nosimo maske, mogućnost prijenosa infekcije je minimalna. To je ključ, a ne zabrana putovanja – rekao je Beroš te dodao kako građani ne trebaju biti u brizi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba