IZVLAČIO SE DA NEMA LOVE, PA HAC OŠTETIO ZA PREKO 10 TISUĆA KUNA

U godinu i pol čak 88 puta vozio autocestom, a da nije platio ni lipe

Objavljeno: 11.11.2021. Metropolitan

Godinu i pol dana je muškarac (37) besplatno vozio autocestom i u tom razdoblju čak 88 puta ušao na autocestu i izašao na željenom čvoru, a da niti jednom nije platio ni lipe.

U podignutoj optužnici ga se tereti da je od lipnja 2019. pa do kraja studenoga prošle godine, poduzeće Hrvatske autoceste oštetio za velik novčani iznos.

– Na autocesti A3 Lipovac – Zagreb – Bregana, s unaprijed stvorenom nakanom da se koristi autocestom i ne plati cestarinu, u 88 navrata je prilikom ulaska na autocestu uzeo naplatne kartice i ušao na autocestu. No, dolaskom na izlazne naplatne postaje, odbijao je platiti cestarinu, navodeći da nema novca, čime je Hrvatske autoceste oštetio za ukupni iznos od 10.672 kune – stoji u optužnici, prenosi Večernji.hr.  

Tereti ga se za kazneno djelo prijevare, a za počinjeno se traži i godina dana uvjetnog zatvora i vraćanje novca HAC-u s kamatama. Muškarac se branio kako nije plaćao jer je baš u tom razdoblju bio zapao u financijske teškoće, a i nije mu bila namjera ikoga prevariti.

– U to vrijeme sam imao firmu te sam u svrhu poslovanja gotovo svakodnevno bio primoran koristiti različite dionice autoceste. No, u jednom trenutku moja firma je bila blokirana, pa više nisam mogao plaćati korištenje autoceste – rekao je optuženi.

Predstavnik HAC-a je tijekom istrage otkrio da je optuženi često koristio različite dionice autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac i da je na izlazu govorio da nema novca, a zbog čega su mu blagajnici sastavili izjavu koju bi on potom vlastoručno potpisao.

– Ali nikad nije podmirio niti jedan naknadno izdani račun, a nastavio je s korištenjem autoceste. Takvim ponašanjem oštetio je naše trgovačko društvo za iznos od ukupno 10.672 kune, što predstavlja naknadu za korištenje autoceste. On je takvim ponašanjem s unaprijed stvorenom namjerom korištenja autoceste na izlaznim naplatnim postajama blagajnike dovodio u zabludu da će neplaćenu cestarinu naknadno podmiriti, iako je prilikom svog ulaska na autocestu znao da to neće učiniti – tvrde iz HAC-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba