ŠTO KAŽETE NA PRIJEDLOG ŠPRAJCA KAKO POBOLJŠATI DEMOGRAFSKU SLIKU HRVATSKE?

“TV voditelji će umjesto bedževa sa sloganom ‘Misli na druge – cijepi se!’, nositi bedževe ‘Misli na druge – j*** se’”

Objavljeno: 18.01.2022. Metropolitan

Zoran Šprajc u sinoćnjem je RTL direktu u svom stilu dao komentar na popis stanovništva, prema kojem ima deset posto manje Hrvata nego 2011. godine.

– Imamo Hrvatsku, ali nemamo Hrvate. Ne samo Hrvate, nemamo čak ni Srba, a bar smo za njih uvijek mislili da ih ima previše. Evo, recimo, izračunali smo kako će ovim tempom 2091. u Hrvatskoj živjeti točno 500.000 ljudi. Ali i na takve prognoze trebati gledati s više optimizma i vedrine. Jer će time konačno biti ostvaren san ministra branitelja da svaki građanin Hrvatske bude hrvatski branitelj. Jer trenutno imamo 500.000 branitelja, a kako rekosmo prognoza je da će 2091. u Hrvatskoj živjeti upravo 500.000 ljudi. Koincidencija je prevelika da bismo mogli reći da se brojke slučajno preklapaju, velika je vjerojatnost da će tih 500.000 građana koji će ostati u Hrvatskoj 2091. biti upravo ovih 500.000 branitelja iz 1991. I zato više nije pitanje gdje si bio 91, nego gdje ćeš biti 2091. – objasnio je Šprajc svoju logiku, pa nastavio:

– U tome leži i odgovor na pitanje zašto ljudi sve manje rađaju djecu. Jer se boje da će im djeca postati hrvatski branitelji pa neće imati tko raditi, a ako ne bude imao tko raditi tko će zaraditi za njihovu mirovinu. A predsjednik Vlade i stranke koja je otvorila mogućnost da se za hrvatskog branitelja prijavite i idućih 70 godina, a ako ne stignete vi, onda mogu i vaša djeca ili unuci, rekao je i kako su podaci o drastičnom padu broja stanovnika očekivani, jer se, kaže, kultura življenja promijenila. A kako doznajemo Vlada takvu kulturu života namjerava promijeniti s novim Akcijskim planom. Po uzoru na izuzetno uspješnu kampanju za cijepljenje Vlada kreće u kampanju za razmnožavanje. Pa će televizijski voditelji umjesto bedževa sa sloganom ‘Misli na druge – cijepi se!’, uskoro nositi bedževe ‘Misli na druge – j*** se’. A ako ni to ne pomogne, pomoći nam onda stvarno nema – zaključio je Šprajc.

Čitav prilog pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba