PROMJENE NA LJESTVICI NAJJAČIH POLITIČKIH STRANAKA U LIJEPOJ NAŠOJ

Tko je pri vrhu, a tko pri dnu? Je li smjer kojim ide Hrvatska pogrešan?

Objavljeno: 26.08.2022. Metropolitan

Posljednji mjesec inflacija i rast cijena obilježili su živote Hrvata. Prema mjesečnom istraživanju, Dnevnik Nove Tv objavio je novi Crobarometar u kojem je vidljivo koja stranka ima najveću podršku građana, kakva je percepcija građana o kretanju Lijepe naše, koji su najveći problemi…

Rad političara

Na prvom mjestu nalazi se HDZ koji ima podršku od 30,1 posto sigurnih i vjerojatnih birača. Slijedi ga SDP na drugom mjestu s 13,2 posto, iza koje se nalazi Most s 9,2 posto, a devet posto birača odabralo je Možemo. Domovinski pokret je na petoj poziciji, IDS ima 2,9 posto, slijedi Fokus s 2,5 posto, HSU s 2,5, HSS 1,5, Ključ Hrvatske 1,5 posto, a ostale stranke su ispod 1 posto dok je neodlučnih 16,4 posto. Tu je i nova strana Socijaldemokrati koja je slabo startala, ali obzirom na ljetnu pauzu Sabora, tek nam predstoji vidjeti u kojem će se smjeru stvari razvijati.

Smjer u kojem ide Hrvatska, misle mnogi – pogrešan je. To smatra 73 posto ispitanika. Jasnu ocjenu o radu Vlade nema osam posto naših sugrađana. Oni koji odobravaju rad Vlade zauzimaju ukupno 29 posto, međutim i dalje je gotovo 65 posto ispitanih koji za rad Vlade nemaju pozitivno mišljenje. Oko šest posto nema jasno definiran stav.

Podrška radu Zorana Milanovića ovaj mjesec blago raste i njegov rad podržava 41 posto, dok 53 posto ispitanika ne podržava njegov rad, a u sredini, niti za, niti protiv je šest posto.

Podržavali njegove poteze ili ne, Zoran Milanović je i dalje na prvoj poziciji po pozitivnom dojmu budući da 48 posto ispitanih dijeli to mišljenje o njemu. Drugi je Božo Petrov kojega pozitivnim doživljava 46 posto, a treći Tomislav Tomašević s 45 posto. Ivan Penava je na 41 posto, a s 40 posto ispitanika koji o njemu misle pozitivno Andrej Plenković je na petom mjestu.

Problemi

U top pet velikih problema na prvoj poziciji su problemi vezani za gospodarstvo koji brinu više od 60 posto građana, nakon čega slijedi rast cijena, skupoća, inflacija. Slijede korupcija i kriminal i životni standard, odnosno siromaštvo…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba