Vikali i: "Plenkoviću, odlazi"

Tisuće prosvjednika na središnjem zagrebačkom trgu traže ukidanje COVID potvrda

Objavljeno: 20.11.2021. Metropolitan

a tisuće prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske okupilo se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića na prosvjedu protiv COVID mjera, pod nazivom “Zajedno za slobodu”. Okupljanje je bilo na Trgu žrtava fašizma i na Trgu Francuske Republike u 15 sati, a prosvjednici su se onda zajednički uputili prema središnjem trgu.

Govor je održao Andrija Klarić, jedan od inicijatora ovog okupljanja, koji se, podsjetimo, istaknuo kada je u vrijeme zabrane zbog korona mjera, otvorio svoju teretanu.

Policija je uoči prosvjeda izvijestila o današnjem prosvjedu koji nije prijavljen, piše 24 sata.

– Prema prikupljenim saznanjima s društvenih mreža, u subotu, 20. studenoga 2021. godine s početkom u 15 sati na lokacijama Trg žrtava fašizma, Trg Francuske Republike, Trg kralja Tomislava i Trg bana Josipa Jelačića održat će se neprijavljeno javno okupljanje. Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja zagrebačka će policija audio-vizualno snimati navedeno javno okupljanje na mjestu okupljanja i trasi kretanja – rekli su iz policije.

Neki su prosvjednici upalili baklje, a s razglasa se ori “Bože, čuvaj Hrvatsku”, “Mojoj majci”… Neki prosvjednici imaju hrvatske zastave, a dio njih i religijske motive.

Među prosvjednicima su i naši europarlamentarci Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić te saborski zastupnici Zlatko Hasanbegović i Marin Miletić, kao i novinar Velimir Bujanec.

Pogledajte video.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba