Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt demantirala da je njezin program plagijat Mostovog iz 2017.

“Svjesna sam sa će kampanja za čelnu osobu Zagreba biti utrka na 100 metara s preponama i preprekama, podmetanjima i hakiranjima”

Objavljeno: 07.03.2021. Metropolitan

Vesna Škare Ožbolt je u telefonskoj izjavi Hini komentirala medijske navode da je njezin program “rijetko viđen plagijat” i da je “od riječi do riječi prepisala program od Mosta”. 

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu ustvrdila je da je njezin program i program njezina tima potpuno originalno djelo i kako su neistinite tvrdnje da je riječ o plagijatu, istaknuvši da to izjavljuje pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću.

Spomenute navode ocijenila je neistinitim i napomenula kako se to može provjeriti na stranicama njezine gradonačelničke kampanje.

– Na stranicama se može vidjeti da moj program i program moga tima u kojemu su, među ostalima, i docenti i doktori znanosti, ni u jednoj rečenici nema podudarnosti s Mostovim programom iz 2017. godini. Svjesna sam da će kampanja za čelnu osobu hrvatskoga glavnog grada “biti utrka na 100 metara s preponama i preprekama, podmetanjima i hakiranjima – izjavila je Škare Ožbolt.

Podsjetimo, Jutarnji list je u subotu objavio da je kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt plagirala izborni program Mosta i njihova kandidata na izborima za zagrebačkoga gradonačelnika 2017. Marka Sladoljeva.

– Njezina rješenja čak su i za hrvatske prilike rijetko viđen plagijat. Mnoge rečenice, pa i cijeli pasusi doslovce su prepisani – od riječi do riječi, od slova do slova, od zareza do zareza – iz izbornoga programa Mosta i njihova tadašnjega gradonačelničkog kandidata Marka Sladoljeva, objavljenog uoči lokalnih izbora u Zagrebu u proljeće 2017. – piše u tekstu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba