ČESTO JE VOZIO PIJAN

Sudac 43-godišnjaku trajno oduzeo BMW i dodijelio ga – MUP-u

Objavljeno: 22.12.2021. Metropolitan

Muškarcu (43) iz Bjelovara, koji je unazad dvije godine više puta osuđivan zbog težih prometnih prekršaja, Općinski je sud pravomoćno trajno oduzeo osobni automobil marke BMW i dodijelio ga Ministarstvu unutarnjih poslova na daljnje postupanje, piše Danica.hr.

Prema odluci suda u ovom slučaju, interes zaštite javne sigurnosti građana od nesavjesnih i bezobzirnih vozača je ispred ustavnog prava nepovredivosti prava vlasništva okrivljenika nad automobilom zato što je muškarac unazad dvije godine zbog vožnji pod utjecajem alkohola u nekoliko navrata dobivao kazne, jednom prilikom čak 31.000 kuna.  

Uz visoke kazne, izricane su mu i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest mjeseci do godine dana, međutim, muškarac je djela iznova ponavljao, pa je trajno oduzimanje vozila ostala jedina zakonska mogućnost u ovom slučaju.

Konkretan događaj zbog kojeg je sudac donio ovu odluku, dogodio se 3. listopada ove godine, kada je muškarac u 14.45 sati u Bjelovaru ponovno zatečen da upravlja vozilom, iako mu je vozačka dozvola bila poništena zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Uz to, ulovljen je i pod utjecajem alkohola od 1,91 promila, a vozilo kojim je upravljao nije bilo registrirano niti osigurano.

Novčana kazna koja mu je tada izrečena, iznosila je 17.500 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dvije godine. Sudac je na to još dodao i odluku o trajnom oduzimanju vozila jer je nepopravljivi prekršitelj i ugroza javne sigurnosti u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba