U PONEDJELJAK KREĆE ŠIRA PRIMJENA COVID POTVRDA

Studenti će provjeravati potvrde prilikom ulaska u javne i državne institucije?

Objavljeno: 11.11.2021. Metropolitan

U ponedjeljak počinje šira primjena COVID potvrda, koje će od sada morati imati svi koji rade u javnim i državnim službama, ali i oni građani koji u iste dolaze. Detaljnije upute oko toga kako će sve izgledati u praksi, trebale bi biti donesene u petak, kada će Stožer donijeti odluku o toj mjeri, a uz koju će doći i smjernice oko postupanja, piše 24sata.hr.

S obzirom na činjenicu da će detalji biti poznati tek u petak, sve će tvrtke koje pripadaju javnom ili državnom sektoru imati samo jedan vikend za pripremu provjere COVID potvrda, ali i testiranja onih zaposlenika koji nisu cijepljeni, a nisu preboljeli virus.

Isto tako, pred njima je zadatak organizirati i ljude koji će kontrolirati COVID potvrde građana, ali i zaposlenika na ulazima. Prema pisanju Podravskog lista, Koprivničko – križevačka županija za taj posao traži studente preko student-servisa.

– Mi pak savjetujemo svojem članstvu da poštuju sve epidemiološke odluke, a dođu li u pitanje radnička prava onih koji se ne žele ni cijepiti ni testirati, mi ćemo ih, bez obzira na pozitivan stav prema cijepljenju, štititi, to nam je dužnost – rekao je Denis Geto, predsjednik “Tehnosa“, jednog od sindikata u HEP-u.

Iz FINE je za 24sata neslužbeno rečeno kako zbog GDPR-a ne znaju koliko je zaposlenika cijepljeno pa ne znaju koliko testova moraju pripremiti.

Što se školstva tiče, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, rekla je kako se nastavnici neće testirati u školama, nego će oni to obaviti ranije i dostaviti rezultate prije dolaska u škole. U slučaju da netko odbije test, neće moći na posao.  

Također, još nije poznato hoće li testove financirati sami djelatnici, pa onda račune za iste predati školama, a koje će im onda kasnije refundirati Ministarstvo. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba