Radi se o dobro poznatom ‘CD protokolu’ koji se još uvijek ne sankcionira

STRAŠNO: Majka svome djetetu davala izbjeljivač kako bi ga izliječila od autizma

Objavljeno: 17.06.2022. Metropolitan

Studenti i profesori Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pokrenuli su peticiju u kojoj su dosad prikupili više od 3000 potpisa kako bi se zakonski zabranila primjena ‘CD protokola’ u svrhu liječenja autizma. Radi se o teoriji koja vjeruje da autizam uzrokuju paraziti u crijevima koje moderna medicina ne prepoznaje, a može ih se uništiti klor-dioksidom, piše Index.hr.

Nadležne institucije u Hrvatskoj su upoznate s dugogodišnjim korištenjem ‘CD protokola’ i on se i dalje primjenjuje i promovira bez ikakvih sankcija.

Smrdi gore od deterdženta

– Molimo Vas da podržite ovu peticiju svojim potpisom i priključite se inicijativi kako bismo poslali jasnu poruku javnosti da ne potičemo i ne odobravamo primjenu ‘CD protokola’ (u SAD-u poznatiji kao Miracle Mineral Solution – MMS) u svrhu liječenja autizma. Potpisivanjem peticije također podržavate i dopis nadležnim institucijama da se hitno djeluje i stane na kraj ovoj ugrožavajućoj praksi – poručuju pokretači peticije.  

Nova TV dobila je i pismenu ispovijest jedne majke koja je svoje dijete pokušala “izliječiti” ovom metodom. Kako je napisala, to je učinila prema preporuci žena koje su joj se predstavile kao magistrice prirodne medicine.

– Svaki put kad mu špricnem tu dozu u usta, ne osjećam se dobro. Ono smrdi gore od deterdženta. Njemu iz usta smrdi kao kad čistiš WC. Ali tako mora biti, to je dobro za njega. Pa izliječit će se – opisala je u pismu. 

Ključni trenutak kada je prestala sa svime je bio kada je jednog dana mućkala otopinu koju je inače davala svome djetetu i malo se prolilo po njenim crnim tajicama koje su istog trenutka izblijedile. 

– I onda sam se zgrozila jer mi je prošlo kroz glavu da to moje dijete pije, tada sam shvatila što radim i prestala sam sa svime – napisala je majka.  

Kemijske tvari iz pesticida

Jasmina Stošić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta rekla je da je cilj da se najoštrije osude ponašanja osoba koje navode da su edukacijski rehabilitatori.

– Mi ne propisujemo lijekove ‘CD protokola’ – pojasnila je za Novu TV o štetnosti ‘CD protokola’. Također, o samoj štetnosti  govori i HALMED te američka Agencija za hranu i lijekove. Tvrde kako je procedura štetna jer sadrži kemijske tvari koji se koriste u dezinficijensima, pesticidima i tekstilnoj industriji.

– Primjena ovih proizvoda može nanijeti ozbiljne posljedice za zdravlje ljudi. To može uključivati primjerice mučninu, dugotrajno povraćanje, po život opasan niski krvi tlak koji je uzrokovan dehidracijom. Uz to su prijavljene hospitalizacije –  rekla je glasnogovornica HALMED-a, Ivana Šipić Gavrilović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba