Kao novi ravnatelj Fonda za obnovu od potresa spominje se Radimir Čačić

“Spreman sam sudjelovati u savjetodavnom segmentu”

Objavljeno: 01.12.2021. Metropolitan

Damir Vanđelić, Ravnatelj Fonda za obnovu od potresa, prije nekoliko dana podnio je ostavku, a trenutno se traži njegov nasljednik, kako bi se cijela stvar s obnovom pokrenula.

Prema pisanju portala Zagreb Info, jedan od potencijalnih nasljednika je i Radimir Čačić.

– Čovjek koji je za tri godine, prema obećanom planu, izgradio autocestu, najveći projekt u Hrvata od stoljeća sedmog. Poznat kao buldožer, savladao bi opstrukcije u Vladi – bez Plenkovićeve blagonaklonosti od tog posla nema ništa, a Čačić mu je saveznik – pogurao bi obnovu, a – imajući na umu veličinu pothvata – pokrenuo i novi ciklus u Hrvatskoj, koji bi povećao BDP. Čačić je arhitekt i sigurno bi osmislio urbanističku rekonstrukciju centra Zagreba, za čime glavni grad vapi – piše 24 sata.

Čačić je rekao da je to dugoročna ključna funkcija čija realizacija posla traje barem jedno desetljeće. Smatra da je to šansa da grad promjeni vizuru, prioritete, a da je nužno da ga radi dokazan menadžer s iskustvom u tom segmentu, naglasio je predsjednik Reformista i bivši varaždinski župan.

– Spreman sam sudjelovati u savjetodavnom segmentu ili nekom drugom segmentu, ali ne i operativno. Razgovarao jesam o tome kakav bi profil kandidata bio dobar, ali ne mogu reći više od toga – rekao je Čačić za Zagreb Info.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba