HUMANA GESTA BIVŠIH UČENIKA ZA NJIHOVOG UMIROVLJENOG PROFESORA

Skoro oslijepio, a onda su oni skupili 150.000 kuna za skupu terapiju: “Da nije bilo te djece, ostao bi slijep“

Objavljeno: 09.11.2022. Metropolitan

Tomislav Mamić (74) radio je kao profesor povijesti u Tehničkoj školi u Puli, a umirovljen je prije deset godina. Kako piše portal istra24hr, sa svojim bivšim učenicima, u stalnom je kontaktu, a oni su sada pokazali koliko imaju veliko humano srce.

Naime, bivši učenici otvorili su humanitarni račun u banci kako bi umirovljenom profesoru omogućili skupu terapiju injekcijama da mu spase oči u privatnoj klinici jer Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, terapiju ne pokriva. Svaka injekcija košta 5700 kuna, a bivši učenici i kolege do sad su već uplatili 150.000 kuna.

-Nikad u životu nisam imao nikakvu zaštitu. Otac mi je poginuo u Njemačkoj na gradilištu kad sam imao 13 godina i ja sam sigurno dvadeset godina nakon toga svaku noć sanjao da nije istina da je on umro. Sad sam prvi put u životu bogat, a istovremeno mi je neugodno. Sram me jer nisam navikao da mi netko daje, ali opet, da nije bilo te djece – ja bih ostao slijep – kazao je je za portal istra24hr Mamić, dodajući da je učenicima bio i “ćaća i mater i prijatelj i svadljivac, pa i zločest prema kolegama i roditeljima kad je trebalo pomagati djeci”.

Do nedavno, Mamić gotovo ništa nije vidio, a sada na lijevo oko više uopće ne vidi, dok mu se na desno oko vid polako vraća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba