˝UNATOČ TOME ŠTO NIJE BIO UPLETEN NI U JEDNU OD NEZAKONITIH RADNJI KOJE SU SE NEDAVNO POJAVILE˝

Šef uprave Ine ponudio ostavku

Objavljeno: 07.09.2022. Metropolitan

˝Unatoč tome što nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine, g. Sándor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon je izjavio da je kao predsjednik tvrtke odgovoran i osjeća moralnu obvezu za sve aktivnosti tvrtke, bez obzira na iskazanu dužnu pažnju˝, stoji u obavijesti Ine objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Dodaje se da će Fasimon nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja njegovog nasljednika “kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja društva”. Podsjetimo da je premijer Andrej Plenković je nakon otkrića pljačke Ine teške oko milijardu pozvao Upravu Ine da preuzme odgovornost.

Bivši šef Nadzornog odbora Ine je jučer prilikom gostovanja u Index Studiju rekao da je šef Uprave Ine morao nešto znati o pljački teškoj milijardu kuna.

– Kako je moguće da se dogodi ovakva krađa, a da sustavi to ne vide? Nikako. To je nemoguće. Prihodi se udvostručuju u 2021. i počinju prodavati plin. Da nitko to nije primijetio – rekao je Vanđelić.

– Škugor je imenovan bez natječaja, a u Ini čak i vozača uzimate s natječajem. On nije bio na radaru jer je bio razina 5. NO se susreće s razinom 1. Škugor je unaprijeđen na razinu 4. Kad ugovor krene u provedbu, to vidi direktor financija. Njegov cijeli sustav to vidi. Kako on ne reagira – pitao se Vanđelić.

– Imate kontroling, koji prati profitabilnost svakog ugovora. Imate u kontrolingu dobre ljude. Izvršni direktor, koji je iznad Škugora, prije je radio u kontrolingu, jako dobro zna svoj posao. Ja sam siguran da je negdje nekakav alarm bio, da je šef Uprave morao nešto znati – rekao je bivši šef NO-a Ine za Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba