GRAĐANI, OPREZ! HRVATSKA POŠTA I KONZUM UPOZORAVAJU NA LAŽNE NAGRADNE IGRE

Putem SMS-ova, Vibera i WhatsAppa šire se obmanjujuće poruke – ne šaljite osobne podatke!

Objavljeno: 03.11.2021. Metropolitan

Aplikacijama WhatsApp i Viber šire se poveznice koje upućuju na lažne nagradne igre Hrvatske pošte, piše Večernji list.

– Hrvatska pošta ne upotrebljava WhatsApp, Viber i slične aplikacije za službenu komunikaciju niti je organizator ankete i navedene nagradne igre. Molimo korisnike da takve ili slične poruke sa sumnjivim poveznicama ne otvaraju te da ih ignoriraju. U zadnjih nekoliko mjeseci intenzivirali su se pokušaji prijevara porukama na WhatsAppu i sličnim mobilnim aplikacijama te putem e-pošte – poručili su iz HP-a, dodavši na što posebno korisnici trebaju obratiti pažnju.

– Broj s kojeg je poslana poruka nije broj iz jedne od hrvatskih mobilnih mreža. Internetska domena nije domena Hrvatske pošte (npr. „posta-hr.site“ umjesto www.posta.hr), a tekst u poruci i na internetskoj stranici na koju vodi poveznica sadrži gramatičke i pravopisne pogreške – pojasnili su iz HP-a.

O sličnom načinu prevare svoje je kupce upozorio i trgovački lanac Konzum, a riječ je o lažnoj nagradnoj igri koja bez dopuštenja koristi Konzum logo i fotografije, piše Poslovni.hr.

Kao glavna nagrada navode se poklon bonovi koje kupci mogu iskoristiti u njihovim prodavaonicama, što nije točno, a iz Konzuma poručuju:

– Dragi kupci, želimo vas obavijestiti da putem SMS-a, aplikacije WhatsApp i Viber te društvene mreže Facebook kruži lažna nagradna igra koja bez dopuštenja koristi Konzum logo i fotografije. Nismo organizatori te nagradne igre te vas pozivamo da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima tih igara, a pozivamo vas i da ovu informaciju podijelite s prijateljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba