ISTRAŽNI ZATVOR MU NIJE ODREĐEN ZBOG DOBI

Protiv poznatog karlovačkog trenera (71) podignuta optužnica za pedofiliju

Objavljeno: 22.11.2022. Metropolitan

Državno odvjetništvo je objavilo da je protiv svjetski priznatog karlovačkog trenera borilačkih sportova Miroslava Brežana podignuta optužnica za četiri kaznena djela – spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina te tri djela bludne radnje, piše Index.hr.

U priopćenju karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva (ODO), koje ne navodi identitet okrivljenika, stoji da se okrivljenom 71-godišnjaku stavlja na teret da je od 2004. do 2021. godine na području Karlovca počinio navedena kaznena djela na štetu četiri oštećene osobe u dobi od 12, 13, 14 i 18 godina.

Predlaže se da se okrivljeniku produlje mjere opreza te da se izrekne mjera zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti, sve zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no ne traži se kao kod provođenja istrage u siječnju ove godine istražni zatvor, što je sudac istrage tada odbio zbog, kako je tada rekao  protoka vremena, jer je inkriminirano razdoblje 2006., 2008. i 2018. godine, te zbog dobi osumnjičenika, pojasnivši da se istražni zatvor starijima od 70 godina određuje samo u iznimnim slučajevima. Tada je odredio zabranu približavanja žrtvama, ali i obavljanje trenerskog posla, uz riječi da smatra da će i te blaže mjere ispuniti svrhu sprječavanja ponavljanja kaznenih djela.

U tekstu današnje optužnice, kako piše Index.hr, nije navedeno za koju se vrstu spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina trenera sumnjiči, no zakon opisuje da se tu radi o mogućem kažnjavanju zatvorskom kaznom u rasponu od najmanje jedne do osam godina zatvora. Također, se preciziraju zakonski članci za još tri kaznena djela bludnih radnji, a neke se dovodi u vezu i s člankom koji se odnosi na silovanje, no o čemu se sve tu radilo, kako piše Index.hr, morat će se dokazivati sudski. Zakon za razne vrste bludnih radnji predviđa zatvorske kazne od dvije, tri, pa i pet godina zatvora.

Kada optužnica postane pravomoćna, piše Index.hr, objavit će se i službeno identitet trenera, no u vrijeme kriminalističke istrage i privođenja, navodi Index.hr, nedvojbeno je javnost mogla vidjeti da se radi o Miroslavu Brežanu, taekwondo borcu i treneru koji se natjecao na dva svjetska prvenstva i dva europska prvenstva.

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter