WOMEN POWER

Predsjednica Uprave ‘Podravke’ Martina Dalić poslovna je žena godine

Objavljeno: 27.10.2022. Metropolitan

Predsjednica Uprave ‘Podravke’, Martina Dalić, primila je nagradu za poslovnu ženu godine na konferenciji ‘Gloria Business Talks’, u organizaciji magazina ‘Gloria’. Tema konferencije bila je empatija, a raspravljalo se o položaju žena u poslovnim svijetu. 

Po uručenju nagrade, Dalić je poručila: 

– Lijepo je vidjeti da se rezultati oko koji se puno trudimo vide i prepoznaju. Htjela bih reći da je Podravka kompanija koju svi poznajete, ali i žena iz Podravine, što nije prva asocijacija s obzirom na prisutnost brenda na tržištu. Uspjeh Podravke je sazdan na radu jedne žene, profesorice Zlate Bartl koja je izumila začin Vegetu. U grupi Podravka radi 6300 ljudi, a 52 posto su žene, a u samoj Podravci d.d. 47 posto zaposlenika čine žene. Ja sam prva žena na čelu Podravke, u ovom trenutku tu je Ljiljana Šapina kao članica Uprave – rekla je Dalić i dodala da je trebalo punih 75 godina da dvije žene budu u članice Uprave.

Inače, na konferenciji su se mogla čuti izlaganja i predavanja na temu “Snaga je u empatiji – leadership novog doba”, a na samom kraju dodijeljene su nagrade u šest kategorija – IT & Tech, financije, održivost, proizvodne i uslužne djelatnosti, posebne nagrade za promicanje žena u biznisu te nagrada za poslovnu ženu godine.

Uz Dalić, nagrade su primile i predsjednica Uprave ‘Philip Morrisa’ Anita Letica u kategoriji Proizvodne i uslužne djelatnosti, članica Uprave ‘Privredne banke Zagreb’ Vedrana Jelušić Kašić za promicanje žena u biznisu, predsjednica Uprave ‘Raiffeisenbank Hrvatska’ Liana Keserić u kategoriji Financije, članica Uprave ‘Energia Naturalis’ Sabina Škrtić u kategoriji održivost te predsjednica kompanije ‘Ericsson Nikola Tesla’ Gordana Kovačević u kategoriji IT&Tech.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba