NEDALEKO OD ZAGREBA

Potres magnitude 3,4 po Richteru pogodio Mariju Bistricu

Objavljeno: 28.01.2020. Metropolitan

Potres koji je u jutarnjim satima pogodio područje općine Marija Bistrica, bio je magnitude 3,4 po Richteru, a epicentar je bio 18 kilometara sjeverno od Zagreba i šest kilometara južno od Selnice u općini Marija Bistrici.

Načelnik Marije Bistrice Josip Milički na svojem je Facebook profilu objavio fotografije štete koju je u zgradi Općine načinio potres koji je jutros u 8.53 sata zatresao to područje.

– Muški ga je zdrmalo – napisao je Milički uz fotografije koje prikazuju pukotine na zidu.

Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra stoji kako je potres bio magnitude 3,4 po Richteru, a epicentar je bio 18 kilometara sjeverno od Zagreba i šest kilometara južno od Selnice u općini Marija Bistrici. Odmah nakon potresa su, prema protokolu, evakuirani učenici i djelatnici osnovnih škola Marija Bistrica i Konjščina.

Vatrogasci i hitna pomoć nisu imali hitne intervencije no zabilježena je manja materijalna šteta na starijim zgradama. Mariju Bistricu je nakon potresa obišao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sa svojim zamjenikom i načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite Anđelkom Ferekom – Jambrekom i načelnikom Josipom Miličkim.

Brojni svjedoci kažu kako se potres, osim u Mariji Bistrici, osjetio u Stubičkim Toplicama, Konjščini, Zlatar Bistrici, Maču, Zaboku, Hrašćini, Desiniću, Poznanovcu, Dugom Selu, Svetom Ivanu Zelini…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba