Evo u koje vrijeme

Petrol Grupa danas zatvara benzinske na sat vremena, u najavi i tužba protiv Hrvatske. Ministar Filipović se sastaje s Upravom

Objavljeno: 28.12.2022. Metropolitan

Petrol Grupa, u čijem su sastavu Petrol i Crodux, danas u Hrvatskoj prosvjeduju protiv Vladinih mjera, odnosno, zbog regulacije cijena naftnih derivata u Sloveniji i Hrvatskoj. Naime, od 12 do 13 sati Petrolove i Croduxove pumpe bit će zatvorene, osim onih na autocestama i pumpi za brodove. 

Naime, jučer je održana skupština dioničara kojima je najprije predstavljeno na koji je način i u kojem obimu je nastala šteta društvu i grupi Petrol uzrokovana  regulacijom cijena naftnih derivata u Sloveniji i Hrvatskoj te aktivnostima koje je tvrtka provodila do sada kako bi se šteta nadoknadila.

U Sloveniji procijenjena šteta zbog regulacije cijena naftnih derivata za 2022. godinu 106.931.045 eura, dok je u Hrvatskoj procijenjena šteta oko 45,6 milijuna eura. 

Petrol Grupa, koja u Hrvatskoj obuhvaća 202 benzinske postaje i više nego 2200 zaposlenika, se o svemu oglasila u priopćenju:

– Zbog neodržive regulative Petrol grupa u Hrvatskoj još nema sklopljene kupoprodajne ugovore za 2023. godinu za opskrbu naftnim derivatima. Zbog toga može doći do poremećaja u opskrbi hrvatskog tržišta naftnim derivatima. S obzirom na neodrživu regulaciju cijena naftnih derivata i gospodarsku štetu nanesenu Petrol grupi u 2022. godini, Petrol grupa u Hrvatskoj primorana je poduzeti daljnje mjere zaštite svojih interesa. Stoga će Petrol d.o.o u srijedu, 28. prosinca 2022. od 12:00 do 13:00 sati, zatvoriti svoja prodajna mjesta u Hrvatskoj (osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru). Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju – napisali su , ali i dodali da će točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta ipak biti omogućeno hitnim/interventnim službama.

Inače, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas će se sastati s Upravom Petrola. Također, Petrol je najavio i mogućnost da ta slovenska energetska kompanija podigne tužbu protiv Hrvatske zbog mjera koje je vlada RH donijela u cilju ograničavanja cijena goriva, dodaje Index.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba