Investicijski fond “KJK Fond III“ ušao u većinsku vlasničku strukturu tvrtke Gumiimpex d.o.o.

“Ova će transakcija doprinijeti jačanju i razvoju društva, ali i njegovom širenju”

Objavljeno: 31.10.2021. Alen Brodar

Tvrtka Gumiimpex-GRIP d.o.o. objavila je kako je realiziran ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela, a kojim u većinsku vlasničku strukturu tvrtke ulazi investicijski fond “KJK Fond III“.


“KJK Group“, osnovan 2010. godine, neovisni je upravitelj ulaganjima u imovinu u vlasništvu zaposlenika. Također, u ovom trenutku upravlja fondovima čija ukupna neto vrijednost imovine iznosi više od 600 milijuna eura, a svoja ulaganja grupa usmjerava na jugoistočnu Europu i baltičke zemlje.


Iz tvrtke vjeruju kako će obavljena transakcija doprinijeti jačanju i razvoju društva, ali i njegovom širenju. Osnivači tvrtke, obitelj Kirić, i dalje ostaje u vlasničkoj strukturi kao suvlasnici u društvu, te će, kažu, zajedno uz novog partnera, aktivno sudjelovati u upravljačkoj strukturi i vođenju poslova.


Time se naglasak stavlja na kontinuitet u poslovanju, a koji je u skladu s tradicijom dugom 50 godina, otkako tvrtka postoji. Ova promjena u jednom dijelu vlasničke strukture, ističu iz tvrtke, neće imati utjecaja na buduće poslovne suradnje, ali ni na trenutne. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba