Premijer Plenković održao sastanak s Nacionalnim stožerom

Od ponedjeljka u ponoć se produljuju sve postojeće mjere, Stožer se vraća pressicama ponedjeljkom, srijedom i petkom

Objavljeno: 08.11.2020. Alen Brodar

Premijer Andrej Plenković primio je predstavnike Nacionalnog stožera u Banskim dvorima. Nakon sastanka rekao je da je bila riječ o redovitom sastanku s predstavnicima Stožera.

– Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere. Razmatraju se eventualne nove mjere koje bi mogle ići u smjeru eventualnih konzultacija s ministrom obrazovanja oko online nastave na Sveučilištima i mjere je koje se odnose na mogućnosti rada od kuće – rekao je premijer, dodajući da je zdravstveni sustav u stanju izdržati pritisak epidemije.

– Od sutra u 11 sati Stožer će se vratiti redovitim konferencijama u intervalima ponedjeljak, srijeda i petak – otkrio je, pa komentirao i situaciju u KB-u Dubrava te je rekao da je obaviješten o posljednjem nestanku struje.  

– Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to sve skupa dovede u red – kaže Plenković.

Otkrio je i je li se razgovaralo o ograničavanju radnog vremena, rekavši da pojedine županije “mogu uvoditi sve što smatraju primjerenim, u dogovoru s Nacionalnim stožerom”.

Kada je riječ o projekcijama mogućih brojki, Plenković kaže da na tome rade stručnjaci.

– Ne kanim, niti itko od od nas kani spekulirati s brojevima. Vidite i sami da smo i danas u situaciji da imamo najveći broj preminulih i važno je da se s ovim mjerama smanji zaraza – odgovorio je premijer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba