PUTNE TROŠKOVE I TROŠKOVE SMJEŠTAJA STUDIJSKIH PUTOVANJA POKRIVA EUROPSKA KOMISIJA

Novinari, prijavite se za sudjelovanje u zanimljivom studijskom programu #EUinMyRegion Media Trips – evo o čemu se radi

Objavljeno: 27.11.2022. Metropolitan

Novinarka ste ili novinar koji radi na području Europske unije i želite saznati više o kohezijskoj politici, fondovima i politikama EU-a? Ako je odgovor potvrdan, prijavite se za sudjelovanje u studijskom programu #EUinMyRegion Media Trips kojega je otvorila Europska komisija. Poziv je otvoren za sve lokalne i regionalne novinarke i novinare do 21. prosinca, u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Program uključuje tečajeve osposobljavanja putem interneta i studijski posjet Bruxellesu. Saznat ćete više o institucijama EU-a, njihovim strukturama i procedurama, kohezijskoj politici te o tome kako se EU suočava s prijevarama i lošim upravljanjem sredstvima. Imat ćete i priliku upoznati se sa stručnjakinjama i stručnjacima iz Komisije, posjetiti projekte financirane sredstvima EU-a i naučiti kako se služiti Komisijinim podatkovnim alatima.

 Nakon dovršetka programa bit ćete bolje upoznati s politikama EU-a, posebice s kohezijskom politikom, a uspostavit ćete kontakte s novinarkama i novinarima iz drugih država i regija.  Prvo studijsko putovanje u Bruxelles na rasporedu je 2. i 3. veljače, dok će se druga dva putovanja organizirati u ožujku i travnju. Očekuje se da će se svakom studijskom putovanju pridružiti do 40 novinarki i novinara, a Komisija pokriva putne troškove i troškove smještaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba