Premijeru i ministru financija jučer replicirali rekordnih 71 put

NASTAVLJA SE BORBA PROTIV KORUPCIJE: HDZ-ovci nahvalili novi proračun – evo što kaže oporba

Objavljeno: 24.11.2022. Metropolitan

Tijekom jučerašnje saborske rasprave o proračunu, premijer Andrej Plenković je komentirao kako su prijedlogom državnog proračuna za iduću godinu osigurana sredstva za rast plaća i mirovina te da su povećana sredstva za branitelje i vojsku. Najavio je i moguće nove mjere za ublažavanje udara inflacije, piše Poslovni.hr

Trenutne mjere istječu krajem ožujka 2023. godine na što je podsjetio SDP-ov Branko Grčić. 

– Imamo prostora i snage, ako bude potrebe, a obzirom na okolnosti će biti, mjere će biti precizne i sveobuhvatne, kao što smo činili do sada, riješiti ćemo i u budućnosti i bit ćete zadovoljni – odgovorio mu je premijer te dodao da će se smanjiti trošarine za lož ulje i time dodatno pomoći građanima. 

Plenković je također obznanio da broj osoba u riziku od siromaštva u Hrvatskoj kontinuirano pada, a na upite o rastu mirovina, premijer je podsjetio na rast u prethodnom razdoblju te dodao da od 1. siječnja najniže mirovine rastu dodatno tri posto, na obiteljske mirovine, ali i dodao da će se stvoriti fiskalni kapacitet da se više puta kroz godinu pomogne umirovljenicima jednokratnim potporama. 

Sabina Glasovac (SDP) spomenula je da se dogodine, uz 232.000 koliko ih je sada, očekuje još 100.000 građana u blokadi, no s tom se tvrdnjom premijer nije složio te je istaknuo da je Vlada broj blokiranih u mandatu smanjila za 100.000. 

HDZ-ovi su zastupnici hvalili proračun te isticali da je socijalno osjetljiv, realan i održiv.

Katarina Peović i Dalija Orešković su upitale premijera je li Vlada isplatila Mol-u 230 milijuna eura za troškove arbitraže na što je Plenković odgovorio negativno. Orešković je tada poručila da će, ako dođe do isplate, ona osobno dignuti kaznenu prijavu protiv njega jer je spomenula da bi to bilo kazneno djelo. 

Nakon toga, premijer je pak istaknuo kako se nastavlja borba protiv korupcije te da je snažna i donosi rezultate.

Inače, oporba je premijeru i ministru financija jučer replicirala rekordnih 71 put. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba