ON I NJEGOVA SURADNICA IZ HGK SU IZVUKLI 35,5 MILIJUNA KUNA KOJE SAD MORAJU VRATITI

Nadan Vidošević proglašen krivim – dobio osam godina zatvora

Objavljeno: 22.12.2021. Metropolitan

Bivši čelnik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević ispred sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, nepravomoćno je proglašen krivim za izvlačenje novca u takozvanoj aferi Remorker, piše Jutarnji list. Osuđen je na ukupno osam godina zatvora te mora vratiti HGK-u 35,5 milijuna kuna.

Uz Vidoševića, na optuženičkoj klupi su se našli i njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel, bivša voditeljica računovodstva HGK Josipa Miladinov i njezina zamjenica Jasna Mikić. Krivom je proglašena i Zdenka Peternel.

Proglašeni su krivim za zločinačko udruživanje s Davorom Komeričkim i Igorom Premilovcem. Iz HGK su izvukli 35,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, USKOK je optužnicu protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015. godine te je u njoj bilo predloženo da se Vidoševiću oduzme nesrazmjer imovine s primanjima u iznosu od 33,4 milijuna kuna. Novo vještačenje je pokazalo da je Vidošević 26 nekretnina i 444 umjetnine, vrijednih 22,4 milijuna kuna, stekao legalnim putem, stoga je sumnjivo ostalo još samo 9,2 milijuna kuna.

Pod državnom blokadom, od Vidoševićeve imovine su vila na Prekrižju, koja je poznata po zbirci umjetnina i prepariranih životinja. Spomenuta zbirka je bila skrivena u tajnom ‘bunkeru’ koji je bio otkriven tijekom istrage koja je započela prije osam godina. Blokirano je  i imanje u Gorskom kotaru, tri kuće za odmor u Nemiri kod Omiša, veća količina zlatnog nakita, satova, lovačko oružje te umjetnine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba